Politika

BOŠKINE BOMBE: Naša stranka na mukama zbog državne zastave u Mostaru

Nakon što Boška Čavar iz Naše stranke nije podržala inicijativu da u Mostaru na javnim institucijama, ulicama i trgovima bidiu samo državna i gradska obilježja od njenih postupaka ogradila se stranka iz Sarajeva. Nije to prvi put da gledamo sličan scenario, ali čini se da je razlaz sve izvjesniji.

Ljudski.ba je danas pisao o zastavama koje su opet uzburkale strasti u Mostaru. Još jednom je članica Naše stranke Boška Čavar prevagnula na stranu HDZ-a koji se protivi da na mostarskim ulicama i javnim institucijama bude samo zastava BiH. Za nju je to bilo "kukavičije jaje" od strane predlagača jer ona zna da bi ukidanje simbola naroda i drugih država uzburkalo strasti.

.Zastavu BiH I Grada Mostara apsolutno podržavam ali....voljela bih vidjeti te heroje koji će u etnički čistim sredinama skinuti obilježja naroda koji tu živi, poručila je Čavar ranije.

Konkretniji je bio samo gradonačelnik Mario Kordić s porukom da se ostave "ćorava posla".

Gradska vijećnicaoglasila se i povodom reakcije Naše stranke na njeno izjašnjavanje o isticanju obilježja na i unutar institucija i ustanova Gradske uprave.

Naime, Naša stranka danas je saopćila da se ograđuje od glasanja Ćavar te da će, u skladu s internim procedurama organi stranke odlučivati o ovom slučaju, utvrditi odgovornost i eventualne sankcije.

- Naš stav je da državne institucije moraju pokazivati vlastitu samobitnost i neovisnost u odlučivanju od bilo čijih stranih državnih interesa ili interesa pojedinih kolektivnih identiteta - naveli su u saopćenju.

Nakon njihove reakcije uslijedila je i poruka Ćavar.

- Nisam znala da su se ogradili od mene kao članice. Trebali ste me obavijestiti. Sretno vam u daljem radu - navela je ona na svom Facebook profilu.

Povezani članci