Kultura

NIŠTA OD BOJKOTA: Lepa Brena rasprodala dva koncerta u Sarajevu

Iako je preko društvenih mreža bio bojkot, Lepa Brena je sinoć, održavala svoj prvi koncert u sarajevskoj Zetri u okviru bh. turneje “Imam pesmu da vam pevam”.

 

Ovo je prvi od dva koncerta koje će Lepa Brena održati u Zetri. Prva Zetra je u rekordnom roku rasprodana, a gužve na ulazima su bile ogromne.

Lepa Brena kako je ranije otkrila, imala je želju da nastupi u Sarajevu u godini kada se obilježava 40 godina od Zimskih olimpijskih igara, kada je nastupala sa Đorđem Balaševićem.

Na društvenim mrežama već mjesecima traje poziv na bojkot Sarajlija da ne idu na koncerte Lepe Brene u Sarajevu. Korisnici društvenih mreža postavljali su fotografije Lepe Brene u uniformama Vojske Republike Sprske.

lepa.png

Poznata srbijanska pjevačica slikala se u uniformi Republike Srpske, a sve do nedavno je demantirala postojanje spornih fotografija.

lepa-brena-uniforma-spot.jpg

-Nikada nisam odjenula uniformu vojske Republike Srpske, gotovo uvrijeđeno izjavila je za vrijeme nedavnog gostovanja u jednom hrvatskom talk showu. U okupirano Brčko išla sam kako bih iz ratnih ralja izbavila oca, rekla je pjevačica i kazala da je radi vlastite sigurnosti obukla lažnu vojnu uniformu koju je ranije nosila za potrebe snimanja spota, izjavila je Fahreta Živojinović, alias Lepa Brena.

 

 

Povezani članci