Sport

LUDNICA KREĆE IZ SARAJEVA: Dobro očuvani "starci" vrijede bogatstvo, na Cabrio oldtimer skup stigle su limuzine sa svih strana

Bogdan iz Novog Sada je veliki ljubitelj oldtimera. Sa njima je prešao skoro pola miliona kilometara i odlučio se "penzionisati", ali kako kaže pokazalo se da je bolest „neizlječiva“. Nakon 11 godina vratio se staroj ljubavi i stigao je sa Opel Asconom u Sarajevo. Njegov auto je jedan od dva koja postoje u Srbiji.

Dobro očuvani "starci" koji vrijede pravo malo bogatstvo krenuli su da mame osmijehe od Sarajeva, preko Podgorice do Budve i Tivta. Vožnjom po Sarajevu krenuo je treći Cabrio oldtimer skup koji organizuje Italijan sa bosanskim ćeifom Enrico Sforza.

Na jednom mjestu okupilo se 50-ak ljubitelja starih automobila u kojima kako Enrico kaže za „Ljudski.ba“ možeš osjetiti vjetar kako ti mazi lice i kako ti sunce grije srce. Vesela je družina u atraktivnim vozilima i mami osmijeh ljudima koji ih vide.

- Ja sam redovan učesnik oldtimer skupova.Ovo je prvi dolazak na cabrio skup u Sarajevo i zaista je fantastično, drugačije od ostalih, jer puno je osmijeha i poklona. Prije sam vozio Opel Kadett, a sada, kako kaže Enrico, idemo s vjetrom u kosi.

Vladimir Nikolić vozač oldsmobila iz 1975. godine dolazi iz Lovčenovxa u Vojvodini i član je udruženja Black Hill.

- Bio sam prve godine i evo me opet. Vraćamo se jer je organizator dobar čovjek i posveti se svakom detalju. Ove godine je jako lijepa tura i sigurno je bit će puno osmjeha - rekao je Nikolić za portal „Ljudski.ba“.

Jedina kotizaciju za učešće je puno osmijeha koje je šarmantni, uporni i pedantni Sforza svrstao u različite kategorije. Tako će morati biti energičnog, zasitnog, osvježavajučeg, mirnog, ali i pijanog osmijeha. Cabrio skup ne može proći ni bez sunčanog i sjajnog, ali i osmijeha sa stilom.

Za slatki osmijeh na početku se pobrinuo sarajevski Badem butik gdje učesnici sa različitih strana svijeta mogu uživati u tradicionalnim bosanskim delicijama. Za potpunu sreću u Sarajevu se pobrinula i benzinska pumpa EOIL koja je besplatno „nahranila“ sve oldtimere kako bi mogli stići na konačno odredište. Natankano je oko 2.000 litara goriva.

Povezani članci