Kultura

FEŠTA U HERCEGOVINI: Plesna revolucija na ulicama grada, ali i važna poruka

Plesna revolucija "One Billion Rising" je kampanja koja se od 2012. godine održava na globalnoj razini i ima za cilj borbu protiv svih oblika nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženam, a kako je Mostar dio ove kampanje, plesna revolucija u tom gradu će se održati 17. veljače na Španjolskome trgu, s početkom u 13 sati.

Kao i svake godine do sada, plesnu revoluciju će podržati mostarski plesni klubovi: PS Flash Mostar, B-Dance, MO-stars, Erigo-D, Koroleva, Mostarske mažoretkinje i Zrinjski.

U sklopu kampanje bit će održana i edukativna radionica za mlade djevojke koju će voditi Marjana Tomaš, psihologinja u Američkom kutku 14. veljače  u 18.15 sati. 

Organizatori One Billion Rising Mostar 2024 su Vijeće mladih Grada Mostara, Američki kutak Mostar, Udruženje Centar za razvoj i edukaciju "Hera" i Inicijativa građanki/na Mostar.

Svi oni, ovom kampanjom žele "ustati za slobodu i još glasnije reći STOP nasilju nad ženama, djevojkama i djevojčicama, ali i svakom drugom obliku nasilja". 

Podsjećaju kako je tijekom prošlogodišnje kampanje u svijetu održano više od 1.200 umjetničkih i aktivističkih događaja s jednim ciljem – podizanja globalne svijesti o pravima žena i borbi protiv svih oblika nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama.

Povezani članci