Društvo

DURAKOVIĆ O PRIJETNJI SMRĆU: Zabrinut sam zbog porodice koja živi u Srebrenici

Džafer A. iz Srebrenice, osumnjičen je da je prijetio Ćamilu Durakoviću, potpredsjedniku Republike Srpske. Sližbenici policije sinoć su ga lišili skobode.

Kako saznaje Ljudski.ba prijetnje je prijavio predsjednik RS-a Ćamil Duraković. Tokom sastanka sa turskim konzulom Duraković je odbio pozive na telefon nakon čega mu počele stizati poruke. Prvo je tražena pozajmica, a nakon toga je uslijedila poruka da će ga raznijeti, kao i njegov automobil. Riječ je o čovjeku iz Srebrenici koji je u toj opštini pioznat po narušavanju javnog reda i mira.

- Na lične prijetnje sam navikao i za ličnu sigurnost nisam uplašen. Problem je što u Srebrenici žive moja majka, brat i njegova porodica. Sve sam prijavio najviše zbog njihove sigurnosti, za Ljudski.ba je rekao Duraković

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

Tenzije među Bošnjacima u RS-u je podigla politika međusobnim optužbama za izbor delegata u Dom naroda BiH. Ipak Duraković prijetnje ne dovodi u vezu s tim, mada smatra kako se u narednom periodu treba raditi na vraćanju povjerenja među povratnicima u RS jer se pokazalo da zajednički nastup probosanskih politika na izborima garantuje veću zastupljenost u organima vlasti.

Povezani članci