Društvo

POČELO JE: SIPA uhapsila bivšeg direktora KCUS-a i bivšeg premijera KS

Policajci Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su danas, u sklopu operativne akcije "Magnet“, na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

"Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zlupotreba položaja ili ovlaštenja propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz SIPA-e.

Kako se dodaje, pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 "Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno", zaključuje se u saopćenju..

Kako saznaje "Slobodna Bosna" uhapšen je bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović. Osim njega, pripadnici SIPA-e uhapsili su i Muvedetu Čedić ButmirZlatka Vukovića i bivšeg premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića.

Povezani članci