Društvo

OGLASIO SE BEOGRADSKI MUFTIJA: Srpski narod nije genocidan, pojedinci su imali sulude ideje

Muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Јusufspahić izjavio je da kao musliman u Srbiji svjedoči da srpski narod nije genocidan i da Srbija to ne zaslužuje.

Muftija Јusufspahić je istakao da je Srbija njegova zemlja i da u njoj ljudi žive i Bogu se mole u džamijama, crkvama i sinagogama.

- Na hiljade džamija postoji, gde se oko 600.000 muslimana koji ovde žive mole. Muslimani na teritoriji Srbije, koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva, žive i rade u slozi i dijele zajedničku sudbinu vijekovima i ja to kao musliman moje Srbije svjedočim. Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje - naveo je muftija Јusufspahić, koji je i glavni vojni imam Vojske Srbije.

On je na društvenoj mreži "Iks" istakao da su kroz istoriju sigurno postojali pojedinci koji su imali takve sulude ideje, ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gdje u svijetu.

- Moja BiH je propatila i svaku njenu bol sam proživljavao u svom srcu. Njen život kao i život moje Srbije je od Boga nam dat da jedni sa drugima pod ruku u slozi živimo. Budimo pametni i greške iz prošlosti ne ponavljajmo, popravimo ih i budimo bolji ljudi. Bog nas pomogao - istakao je muftija beogradski.

Povezani članci