Društvo

IMA BOSNA SVOJE ADUTE: Dobre vijesti iz UNESCO-a

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sastala se u Sarajevu s regionalnom ravnateljicom UNESCO-a za Europu Magdalenom Landry i voditeljem ureda UNESCO-a u Sarajevu Sinišom Šešumom.

Ovo je prvi službeni posjet Bosni i Hercegovini ravnateljice Landry, nakon što je krajem prošle godine preuzela mandat.

Na sastanku je naglašena iznimno dobra suradnja Bosne i Hercegovine s UNESCO-om te naglašena važnost zajedničkih projekata u oblastima kulture, znanosti, obrazovanja i športa.

Posebice je izdvojen uspješan projekt predstavljanja Bosne i Hercegovine na Bijenalu u Veneciji, gdje je Muzej moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru s projektom ”Mjera mora”, autora akademskog kipara Stjepana Skoke, privukao veliku pozornost.

Sugovornici su se dotaknuli i nominacije Vjetrenice za UNESCO Listu svjetske baštine i sevdalinke za UNESCO-ovu Listu svjetske nematerijalne baštine te je iskazano očekivanje da će ta dva dobra dobiti status kakav po svom značaju za kulturu u BiH imaju.

Ministrica Bošnjak iskazala je spremnost Bosne i Hercegovine za nastavak i produbljivanje suradnje. Regionalna ravnateljica UNESCO-a za Europu Magdalena Landry zahvalila je na prijemu i izrazila interes za nove zajedničke projekte.

Povezani članci