Društvo

BRENA OTIŠLA - OSTALI PROBLEMI: Gradonačelnik zakukao, nema plaća, stat će gradski prevoz

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković najavio je "da će sve stati" ako ne bude usvojen rebalans gradskog budžeta za prošlu godinu. Kako je objasnio, od 5. januara neće moći da budu isplaćene plaće radnicima, subvencije za vrtiće i za tuđu njegu i pomoć, a bit će blokiran i javni prijevoz.

Naveo je da će, prema dosadašnjem stanju, plaće moći da budu isplaćene tek u februaru.

On je za to optužio banjalučki SNSD koji je poručio da oni neće učestvovati u "kriminalnim radnjama" banjalučkog gradonačelnika, prenosi RTRS.

Stanivuković je najavio da će imati sastanak sa sindikatom.

"Od 5. januara, dakle bez plaća, tuđe njege, javnog prijevoza... Mi dalje nemamo kapacitet da to prolongiramo jer situacija se sve više usložnjava, dug narasta", rekao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Ljubo Ninković rekao je da Stanivuković plaši građane.

"Sve što je mogao da ispriča kako bi uplašio građane u cilju je samo toga da namjerno ne isplati davanja, ni prema prevoznicima, ni plaće radnicima. Svjesno će obustaviti isplate kako bi napravio krizu, jer se želi samo spasiti krivične odgovornosti.

Јer zna da ako se potvrdi optužnica, taj čovjek više neće biti kandidat za gradonačelnika, samim tim ni gradonačelnik", naveo je Ninković.

Dan pred Novu godinu Stanivuković sae našao i na udaru polojoprivrednika koji su traktopre dovezli u centar grada. Tada su poručili da para ima za Lepu brenu, a za njih nema.

Povezani članci