Vaše priče

S BIH PALI ALARM: Forto i Konaković se vratili na mjesto zločina

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu se oglasilo saopštenjem za javnost. U njemu se žele da javno "zahvaliti" gdinu Konakoviću i gdinu Forti povratak na mjesto zločina tj. povratak u Kanton Sarajevo putem tematskog zasjedanja Trojke nazvanog "strateško planiranje". Strateško planiranje je bilo i u Konjicu, pa znamo kako je završilo.

Ovaj strateški dvojac dolazi u Kanton Sarajevo da u funkciji stvarnih vlasnika budžeta Kantona Sarajevo i vlasnika procesa u Kantonu Sarajevo održe predavanje članovima Vlade Kantona Sarajevo, jer ovi nisu dovoljno aktivni u svom radu. Poslije 5 godina ničega tj. samo nečega što se zove dužničko ropstvo, sjetili su se da nam prirede i predstavu u planiranju, ali strateškom.

Ta aktivnost i užurbano djelovanje Vlade, a po mišljenju ovih vlasnika Kantona Sarajevo, mora biti usmjereno prvenstveno na povećanje cijena komunalnih usluga, gradnje tornjeva u samom centru Sarajeva, užurbanog prijema radnika u komunalna preduzeća, daljne zaduživanje Kantona Sarajevo, nastavak sječe šume za betonske zgrade i najbitnije, razaranje budžeta KS besmislenim ulaganjima i trošenjem novca kao odgovor na izbore koji nam predstoje.

Samo ilustracije radi, Vlada Kantona Sarajevo je na prvih 9 sjednica odobrila prijem 70 radnika u razne institucije Kantona Sarajevo, imala 57 tačaka dnevnog reda o kadrovskim pitanjima, definisala povećanje cijena komunalnih usluga i usvojila nacrt Urbanističkog plana, kada su napokon osigurali dovoljno papira putem javnih nabavki.

Istovremeno, obrazovni sistem je na granici pucanja, štrajk prosvjetnih radnika je u toku, komunalci čekaju povećanje usluga kako bi im na teret svih građana Kantona Sarajevo bila povećana primanja, isplate jednokratnih pomoći, i onima koji imaju sredstva, blokirane jer se ne smiju isplaćivati bez saglasnosti Vlade KS, mladi u KS prevareni za subvencije, Studentski centar u stanju gorem od zatvora Vojkovići ili Zenica, zagađenje zraka nikad gore, prisutni osmjesi kada pijace gore, itd.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu moli sve građane u Kantonu Sarajevo da prati rezultate ovog "strateškog planiranja", jer će svi to osjetiti na novčanicima, a posebno kada krenu sa represijom u naplati svih vrsta kazni i prodajom imovine kantona, jer Budžet Kantona Sarajevo je uništen, a stratezi ga sada moraju napuniti. Od javnih preduzeća su napravili gubitaše i sada to moraju platiti svi građani Kantona Sarajevo, jer preduzećima ne smije ništa da nedostaje, ipak su oni baza za buduća zapošljavanja.

Možda će se stratezi dotaći i zagađenja zraka u Kantonu, jer to su obećali prije 5 godina da će riješiti, pa se nadamo da će strateškim djelovanjem obasjati put da do 2050. ovaj problem bude riješen.

Ipak su "stratezi" vizionari Kantona i evo ih nazad u Kantonu Sarajevo da nam pokažu put kako sve učiniti skupljim i kako puniti budžet preko leđa građana.    

Povezani članci