Vaše priče

PATKOVIĆ SPREMAN ZA HAMAS: Podsjeća ga na njegovu 7. muslimansku brigadu

Nekadašnji komandant 7. Muslimanske brigade Armije BiH Šerif Patković, danas zvaničnik SDA, stavio se na raspolaganje terorističkoj organizaciji Hamas u obraćanju kojemu je prisustvovao i ambasador Palestine u BiH Rezek Namora.  

- Brigada pokreta El Hamas nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva mene duboko podsjeća na Sedmu (muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim - rekao je Patković nakon čega je prekinut snažnim aplauzom okupljenih.

U svom obraćanju je istakao da nastavak svjetske podrške Izraelu vodi u katastrofu.

Јaser Arafat je jednom rekao dobru činjenicu: ‘Mislio sam da je Palestina okupirana dugo vremena, a onda sam shvatio da je svijet okupiran, da je Palestina slobodna. Činjenice da raspolažu s 52 nuklearne bombe sigurno ih neće spriječiti ništa da ih ispali u slučaju intervencije bilo kojih muslimanskih država. Nisu nosači aviona došli da odbrane demokratiju, nego da odbrane globalizaciju. To je svijet koji teži da nam se svima implementira, rekao je Patković.

Više pogledajte u videu:

Povezani članci