Vaše priče

BRUKA ZA BAJRAM: Bh. novinarka neće da šuti, incident u katedrali nedopustiv

Čuvena bh. novinarka Edina Kamenica oglasila se na društvenim mrežama reakcijom u kojoj je uznemireno navela da su nakon Bajram namaza, tri/četiri mladića u sarajevskoj Katedrali ometali nedjeljnu misu, a na izlasku uzvikivali: "Bajrambarećola!"

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Sad pročitah nešto što me i rastuži i razgnjevi. Dakle,na prvi dan Bajrama, u samo jutro, što znači nakon Bajram namaza, tri- četiri mladića su u sarajevskoj Katedrali ometali nedjeljnu misu, a na izlasku uzvikivali: Bajrambarećola!

Ko su te spodobe? Da to nisu oni koji su, štiteći "svoj" islam, nekidan išarali Sedam braće?

Ne znam kako bih nazvala ove fanatike ( i to je blaga riječ), ali ne pamtim da se ovako nešto desilo u Sarajevu!

U Sarajevu se, i u vrijeme agresije na BiH, kada je grad bio okupiran, izgladnjen,izmrcvaren, uvijek dijelila ljepota, pa i ljepota vjerskih blagdana i ljepota obraćanja Bogu, jednom jedinom Bogu.

I,molim vas,nemojte reći da je ovo s a m o incident i da se puno, puno gore stvari dešavaju! Svako,pa i najveće zlo,od nečeg počinje,pa da je li puno ako očekujem oglašavanje IZBiH.

I policije!!!

Jer,bilo bi zaista lijepo vidjeti lica tih koji, u bajramskom ozračju,skrnave svetinje drugih! Još ljepše bi bilo da ti vjerski vandali sami sebe pogledaju u ogledalo i zapitaju se u čije ime to rade. U moje ne!", zaključila je Kamenica. 

Povezani članci