Sport

SLAVLJE U CRNOJ GORI: Pezer pobijedio Srbijanca i postao najbolji takmičar mitinga

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer pobijedio je u svojoj disciplini te bio i ukupno najuspješniji takmičar 27. međunarodnog atletskog miting “Bar – 2023“, na kojem je danas nastupilo više od 250 takmičara iz devet država.

Pezer je u svojoj disciplini i u prvom ovosezonskom nastupu na otvorenom slavio s hicem od 21,15 metara (prema tablici IAFF-a njegov rezultat vrijedi 1190 bodova) ispred srbijanskog reprezentativca Armina Sinančevića, čiji je najduži hitac bio 20,70 metara, dok je treći u bacanju kugle bio njegov sunarodnjak Veljko Nedeljković s 19,10 metara.

Osim Pezera, pobjedu u svojoj disciplini, u trci na 800 metara, ostvario je i bh. reprezentativac u srednjim prugama Abedin Mujezinović, koji je ovu disciplinu istrčao za 1:49,21. To je bio i najvredniji rezultat u trkačkim disciplinama (1049 boda). Mujezinović je pobijedio ispred Srbijanca Aldina Ćatovića koji je ostvario vrijeme 1:55,81 te Leon Thaqija sa Kosova, koji je tu dionicu istrčao za 1:56,76.

Na pobjedničko postolje od bh. atletičara danas se penjao i bacač koplja Aleksandar Lučić, koji je ostvario rezultat od 59,66 metara te bio drugi, iza Crnogorca Amira Papazija. Papazi je pobijedio s dužinom 65,76 metara, a treći je bio Luka Tomić iz Srbije s dužinom od 44,46 metara.

Na mitingu su nastupili atletičari i atletičarke iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Švedske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Kipra, Hrvatske, Albanije i Crne Gore.

Povezani članci