Sport

SENZACIJA U ALŽIRU: Fenomenalna Lana Pudar na Mediteranskim igrama ispisuje povijest

Prva je bila Slovenka Neza Klančar s vremenom 26,51, a treća Špankinja Munoz del Campo (27,25).

 

 

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar plasirala se u finale discipline 50 metara leptir na Mediteranskim igrama u Alžiru

Mostarka je bila u drugoj kvalifikacionoj grupi i isplivala vrijeme 26,78. Prva je bila Slovenka Neza Klančar s vremenom 26,51, a treća Špankinja Munoz del Campo (27,25).

Finale je večeras od 19 sati.

Podsjetimo, najbolja bh. plivačica Lana Pudar jučer je osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu u disciplini 200 metara delfin.

Lana je utrku okončala s vremenom 2:09,18. što je za 14 stotinki bilo bolje od drugoplasirane Cunhe Martins iz Portugala, a trećeplasirana Merve Tuncel iz Turske zaostala je ogromnih 3,41 sekundu.

„Sretna sam i zadovoljna, posebno nakon što sam došla sa Svjetskog prvenstva – i ovo je dio jednog velikog trenažnog procesa. Mnogo mi je drago što sam uspjela održati formu i otplivati ovako značajan rezultat. Ovo je vrlo značajno za državu, moram se zahvaliti svima za podršku – Olimpijskom komitetu BiH, svojim kolegama. Zaista sam sretna“, kazala Lana nakon osvajanja zlata na 200 metara delfin.

Povezani članci