Sport

POMEO KONKURENCIJU: Bh. olimpijac Mesud Pezer osvojio prvo mjesto na atletskom mitingu

Bosanskohercegovački olimpijac Mesud Pezer očekivano je trijumfovao u bacanju kugle na 13. međunarodnom atletskom mitingu „Zenica 2022“, a s dužinom od 21,06 metara osvojio je i nagradu za najvredniji rezultat ovogodišnjeg mitinga u svom gradu.

Pezer je slavio ispred srbijanskog olimpijca Asmira Kolašinca, koji je bacio također vrlodobrih 20,81 metar. Bio je to odličan dvoboj, a Pezeru je ovo bio i prvi ovosezonski hitac preko 21 metar.

“Drago mi je da sam pred svojim navijačima pobijedio i ostvario najbolji rezultat sezone. Ja sam pomogao Kolašincu, a on je pomogao meni da bacimo vrhunske rezultate. Ovo je peti rezultat u Evropi. Rekao sam i na pres-konferenciji pred miting da vrijedim 21 metar, samo je bilo pitanje tehnike i osjećaja da to ostvarim” kazao je Pezer.

Najavio je kako je glavni ovogodišnji cilj Evropsko prvenstvo u Minhenu, koje će se održati u augustu.

“Cilj je bio da ovdje bacim preko 21 metar. Sada ću graditi da svako takmičenje bude preko 21 metar, da se ustabilim te da se puno lakše na EP-u borim za medalju. Naredni bi nastup trebao imati u utorak u češkom Brnu, ali zbog avionskih karti nije sigurno da ću otputovati. Ako ne odem, sljedeći vikend imamo Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, nakon čega dolaze Mediteranske igre”, najavljuje Pezer.

Abedin Mujezinović je s 1:50.03 pobijedio u trci na 800 metara, u kojoj nije nastupio najbolji bh. atletičar Amel Tuka. Mujezinović je pobijedio ispred bh. takmičara Stefana Ćukovića, koji je ostvario vrijeme 1:52.17. Pobijedio je i u bacanju koplja bh. rekorder Dejan Mileusnić, koji je danas bacio 74,93 metra.

Povezani članci