Društvo

DOBAR, ILI LOŠ PREMIJER: Abazović sa djecom na stadionu, gradnja nacionalnog ponosa, ili vlastita politička promocija

Premijer Crne Gore Dritan Abazović došao je na fudbalsku utakmicu Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH) u pratnji pedesetak djece, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.To je izazvalo različite reakcije javnosti. Jednima je to dobar potez, a drugi smatraju da je zloupotreba djece u političlke svrhe.

U saopštenju Vlade se dodaje da je Abazović na utakmicu došao u pratnji učenika Osnovne škole (OŠ) "Pavle Rovinski" iz Podgorice, kao i sa djecom svojih kolega zaposlenih u Generalnom sekretarijatu Vlade i Državnom protokolu.

"Kabinet predsjednika Vlade ovu akciju organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Fudbalskim savezom Crne Gore, koji je obezbijedio majice sa nacionalnim obilježjima za oko pedesetak prisutne djece, koja će zajedno sa premijerom pružati podršku sa tribina našoj selekciji. Cilj ove prve u nizu akcija je da se kod djece razvija nacionalni ponos, zajedništvo, ljubav prema sportu i nacionalnom dresu", piše u saopštenju.

Na društvenim mrežama su različite reakcije za ovakav potez. Mnogi hvale premijera jer nije bio u VIP ložu, već je bio na zapadnoj tribini. Tvrdi se da je na utakmicu došao bez službenog automobila , jer ne koristi službenog vozača. Navodno doša je u audiju koji nije skuplji od 5.000 eura. Uz to nakon utakmice ponudio je prevoz nekome od mališana.

Oni koji ne misle da je ovo pozitivno zamjeraju što su izabrana djeca čiji roditelji imaju novca, a ne ona iz socijalno ugroženih kategorija. Za njih ovo je zloupotreba djece u političke svrhe. Ako se želi graditi osjećaj ponosa nacije korisnici društvenih mreža smatraju da je predsjednik NS Crne Gora Dejan Savičević trebao cijelu tribinu osigurati za djecu bez promocije političara. J edan od korisnika u Abazovićevom ponašanju vidi sličnost s postupcima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Povezani članci