Sport

KLUBOVI PRED GAŠENJEM: Na dva kraja BiH isti belaj, otkriveno koliko košta sezona u Prvoj ligi

Novi apel klubova u BiH koji ne mogu da osiguraju sredstva za takmičenje stiže iz Bihaća. Njihov nastup u Gradačcu je pod znakom pitanja, a iz kluba tvrde da ne mogu funkcionisati bez 40 hiljada maraka mjesečno. Prije njih istupanje iz takmičenja najavilo je Goražde koje je tražilo od vlasti 40.000 maraka da prebrodi krizu.

Rukovodstvo Jedinstva iz Bihaća se oglasilo na društvenim  mrežama sa pitanjem da li će uspjeti da pronađu sredstva koja su im potrebna za opstanak kluba. 

Oni su istakli da im je za funkcionisanje na mjesečnom nivou potrebno 40 hiljada KM, a Jedinstvo je trenutno posljednje plasirano na tabeli Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sa osam bodova, s tim da imaju dvije pobjede iz prethodna tri kola. Njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Jedinstvo bez minimum 40.000 KM na mjesečnom nivou ne može funkcionirati. Ekonomija je prosta stvar. Deset aktivnih mjeseci.

20 igrača neka je prosjek 1000 KM plata= 20,000 KM =200,000 KM

Trener, pomoćni trener, terapeut= 3000 KM= 30,000 KM

18 utakmica kod kuce organizacija = 54,000KM

18 utakmica vani organizacija= 40,000 KM

Pioniri, kadeti, juniori- Održavanje stadiona, gorivo, struja, voda! Sve je ostalo samo srljanje u dupli trošak, jer kad te neko tuži sve moraš platiti (duplo), a ovako kad daš ova sredstva ušparaš.

Da li ćemo danas pronaći sredstva da naš tim koji reda odlične partije u zadnje vrijeme otputuje u Gradačac ostaje da se vidi? Sredstva koja su minimalna da naš tim igra PLFBiH i da li je ovo skupo?!”

Ranije dramatični apeli stizali su iz Goražda. Klub je najavljivao istupanje iz lige u kojoj bolje stoji od Jedinstva. Navodno zbog povlačenja glavnog sponzora tražili su 40.000 maraka da konsoliduju klub. Iz takmičenja još nisu istupili,a sredstva čekaju da gradska uprava razrješi dilemu oko toga kako će rasporediti ono što joj je BPK Goražde prebacio nakon apela iz FK Goražde.

 

Povezani članci