Pozitiva

SARAJEVO POMAŽE GORAŽDU: Donacija za Dom zdravlja i podrška uređenju platoa ispred gradske dvorane

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sa ministricom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivanom Prvulović, ministrom finansija Davorom Čičićem i privrede Adnanom Delićem boravio je danas u radnoj posjeti Goraždu.

Zvaničan susret održan je u Gradskoj upravi Goražde, gdje je domaćin sastanka bio gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa saradnicima. U okviru pomente posjete upriličeno je zvanično potpisivanje Memoranduma o saradnji Kantona Sarajevo sa Gradom Goražde, a potpisan je ugovor o dodjeli sredstava za finansiranje uređenja platoa ispred Sportskog centra Goražde, u iznosu 70.000 KM.

„Vlada Kantona Sarajevo i do sada je pomagala Goraždu, kako na kantonalnom, tako i gradskom nivou. Veoma nam je bitno da nastavimo tu saradnju. Zbog toga smo se odlučili da potpišemo Okvirni sporazum u kojem ćemo navesti sve oblasti u kojima ćemo u budućnosti srađivati“, naveo je premijer Forto.

Ovom prilikom gradonačelnik Imamović uputio je riječi zahvalnosti za dosadašnju saradnju koja je rezultirala značajnim projektima. Jedan od posljednjih u nizu jeste i današnja donacija dvije zubarske stolice i nabavka modernog 4D ultrazvučnog aparata za JU Dom zdravlja Dr ''Isak Samokovlija'' Goražde.

Kako je objasnio gradonačelnik Imamović, početak radova na uređenju platoa planiran je uskoro, te je poručio da će građanima realizacija projekta biti vidljiva veoma brzo.

Vlada Kantona Sarajevo, kako je danas zaključeno, i dalje će podržavati projekte na području Grada Goražda, a intencija je da se saradnja i dalje razvija i jača u svim poljima i oblastima.

Povezani članci