Pozitiva

ZMAJEVI ODUŠEVILI SRBIJANCA: Dončić ne shvata Emira iz Srebrenice - Sanjaj Bosno, dosta si patila

Srbijanski umjetnik Stefan Simić svojim statusima o BiH plijeni pažnju. Sa puno emocije, bez skrivanja i uvijanja radovao se pobjedi košarkaša BiH protiv Slovenije. Podrška je to onim koji su spremni nedostatak kvaliteta nadoknaditi srcem. Stefan zna koliko je velika pobjeda Zmajeva nad aktuelnim prvacima Evrope. Njegopvu poruku o Bosni prenosimo u cijelosti bez mijenjanja.

Dugo dugo me nečija sportska pobeda nije ovako obradovala, kao i ona Makedonaca 2011. na euru Ovo je za narod Bosne i HercegovineKoji se dosta napatio, red je malo i da se raduje, slavi, bude ponosan na sebeKoliko znam, malo je falilo i da ne odu na evropsko, zbog nemanja sredstava.

A sada dobijaju evropskog prvaka. Ovo jeste san, ali ostvariv. Setih se Mirze Delibašića. Setih se dečaka koji su umesto na igralište morali u rat i skloništa. Setih se sudbina prekinutih na pola, ili naroda, koga ima rasutog svuda po svetu, više nego kod kuće..Ovo je za sve njih. Setih se svega što je prošla Bosna i Hercegovina. Setih se dobrote, a i siromaštva. Časti, a i bola...

Ovo je pobeda za taj narod koji često potcenjuje sebe, a ne shvata da često mogu i da se nose rame uz rame sa divovima. A i da budu bolji od njihI Pored Dončića, Dragića, itd..Vrabac, Halilović, Musa i ekipa pokazuju da imaju šta da kažu i pokažu. Bravo majstori! Osetio sam njihovu emociju, zato ne mogu, a da ne odgovorim istom. A ovo je tek nagoveštaj onog što dolazi.

Najgore kada te neko potceni, a da ni ne zna šta si sve morao da uradiš da bi uopšte bio tamo gde jesi. Luka Dončić igra u NBA, imao je bezbrižno detinjstvo, podržan sa svih strana, a, na primer, Emir Sulejmanović, rođen, 1995. u šumi, baš u danima stradanja, u Srebrenici. Nedaleko odatle, dok su se njegovi borili za goli život, i bežali...I uspeli da se spasu.

Kada me neko pita zašto navijam za Bosnu, navijam za emociju tih ljudi. Pošto znam koliko im sve ovo znači, a i ako je neko žalio za Jugoslavijom, žalili su oni. A i stradali!. Svi su imali svoje, a Bosna između više vatri. Pa ko šta dohvati!

Srećom preživela je! Kao i Emir, kao i mnoga druga deca rata, koja su stigla da sanjaju, a i da žive svoje snove. Ovo je upravo njihov san. Zato im se toliko i radujem.

Povezani članci