Pozitiva

ZA SRETNO DJETINJSTVO MALO TREBA: Djeca iz Sarajeva zauvijek će pamtiti uzbudljivo ljetovanje u susjedstvu

Nakon završenog prvog razreda osnovne škole, sarajevski mališani doživjeli su nezaboravno iskustvo. Naime, dječica su se po prvi puta na tjedan dana odvojili od roditelja, a njihova iskustva s ljetovanja na Jadranu zauvijek će ostati u sjećanjima i njih i njihovih roditelja.

U razdoblju od 25. lipnja do 1. srpnja 2023. djeca koja pohađaju produljeni boravak Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu provela su uzbudljivo i nezaboravno ljetovanje u Kaštel Kambelovcu.

Dva dana su se kupali i uživali u večernjim šetnjama po gradu, a kako je srijeda bila oblačna, odlučili su provesti dan na malo drugačiji način. Išli su u turistički obilazak Kaštela, pa su imali priliku vidjeti dvorac Vitturi, koji se nalazi u Kaštel Lukšiću, a poznat je po priči o hrvatskom Romeu i njegovoj Juliji. Na putu do dvorca odmorili su se na šetnici, gdje su djeca imala vremena i za igru i fotografiranje na plaži i molu. Nakon odmaranja i ručka u apartmanu ponovno su prošetali uz obalu mora, a u povratku su se igrali u parku gdje su djeca i pjevala i plesala na vanjskoj pozornici.

viber image 2023 06 29 12 06 52 004


U četvrtak su djeca u pratnji svojih učiteljica te gđe. Dragane Peka Guska i s. Kate Ostojić gradskim busom otišla do Splita. U Splitu su posjetili dječji vrtić “Dobri”. U vrtiću su sarajevski mališani srdačno i lijepo dočekani, a djeca su uživala u druženju s djecom koja pohađaju ovaj vrtić.

viber image 2023 06 25 21 04 03 997

Taj dan su iskoristili i za šetnju kroz Split. Vidjeli su veličanstvenu Dioklecijanovu palaču…

Ostatak ljetovanja proveli su na plaži i u šetnji, igri i zajedničkoj pjesmi.

viber image 2023 06 29 10 11 12 369


Smijeh, kupanje i igra obilježili su ovo nezaboravno ljetovanje koje je obogatilo životno iskustvo mališana, ali i njihovih roditelja na čemu su neizmjerno zahvalni.

viber image 2023 06 29 10 12 33 124

Na kraju, ne treba zaboraviti ni dobre ljude, poput gospodina Joška Berketu koji je još jednoj skupini djece omogućio boravak u Kaštel Kambelovcu.

Povezani članci