Pozitiva

SJAJNE VIJESTI S JADRANA: Ne pretjeruju svi sa cijenama, u ovom mjestu ljetovanje je uživanje

Dok se sve višeturista žali na cijene usluga na Jadranu, nezadovoljni su i ugostitelji koji tvrde da je sve više šetača kraj plaža. Ipak jedna poruka iz Kaštela pokazuje kako se može spojiti ugodno s korisnim.

Nemojte da vas zavara turistička gužva u gradu. Ona nema toliki financijski efekt. Iz prostog razloga što turisti više šetaju, nego što jedu i spavaju. Promet mi je barem 30 posto manji nego prošloga ljeta u ovo doba", požalio se šibenski ugostitelj iz središta grada, 

Ipak, nemoguće je ne primijetiti kako se sve više turista ove godine žali zbog previsokih cijena smještaja i svake druge turističke ponude u Hrvatskoj. Poražavajući je podatak i taj da si većina hrvatskih obitelji ne može priuštiti ljetovanje na Jadranu. 

Da nije sve tako crno i da ugostitelji i turistički radnici sami sebi mogu pomoći je osvrt Miše Radića iz Kaštela.

- Slušam u vijestima, čitam u tisku i na profilima prijatelja kako su cijene na Jadranu otišle u nebo, bezobrazno skupo pa odlučio da ih demantiram. I ne pričom već primjerom, crno na bijelo.U Kaštelima, gdje živim, obilati ručak ili večera po izboru mogu se dobiti već za 15 eura. Pivo je 3, velika kava s mlijekom 2, kugla sladoleda 1,5 eura i to sve pedeset metara od mora i izvrsno uređenih i održavanih plaža. Podnošljivo za izvrsnu uslugu i uživanje u moru. Znam, ima i lovaca u mutnom, grabežljivaca spremnih da gostu skinu kožu s leđa kako bi se na brzinu obogatili. Kad prođe sezona kukati će da su loše prošli, da su u gubitku, da je sezona podbacila. E pa takvih mi nije žao, pravo im budi. Niti su oni ljudi, ni ugostitelji ni profesionalci. Obična pljačkaška banda vrijedna prezira!-napisao je Radić i podijelio nekoliko fotografija.

 

Povezani članci