Pozitiva

KRAJIŠNICI NIKAD NE IZDAJU: Bitka za život mladića, humanost nema granica

Nakon samo tri dana od pokretanja akcije prikupljanja sredstava za pomoć Zekerijahu Keriću, mještaninu Tomine koji je nedavno doživio tešku nesreću, srca su se širom otvorila u općini Sanski Most i šire. Izvanredan odaziv građana nadmašio je sva očekivanja, prikupivši više od 35.000 KM. Ovaj impresivan pokazatelj solidarnosti još jednom potvrđuje da dobrota i humanost i dalje cvjetaju u srcima ljudi.

Nesreća koja je zadesila Zeku, osim što je potresla lokalnu zajednicu, također je iznjedrila divnu reakciju ljubitelja konja iz različitih krajeva. Ljudi dobrog srca, kako iz Sanskog Mosta tako i iz udaljenijih područja poput Sandžaka, Hrvatske, Srbije i Slovenije, pridružili su se akciji pomoći. Posebno se ističe angažman konjičkog kluba “Krajišnik” iz Velike Kladuše, članova koji su svesrdno podržali Zeku i pokazali da humanost ne poznaje nacionalne granice.

Ajdin Hodžić i njegov otac Osman, koji su preuzeli vođenje ove hvalevrijedne inicijative, nastavit će s prikupljanjem sredstava do 1. maja 2024. godine. Njihova odgovornost i transparentnost u korištenju prikupljenih sredstava jamče da će svaka donacija biti namijenjena isključivo Zekinom oporavku.

U ovim teškim trenucima, kada nesreće pogađaju naše bližnje, važno je ne samo osjetiti bol i tugu, već i djelovati kao zajednica. Ovaj primjer pokazuje da postoji neprocjenjiva snaga u solidarnosti i međusobnoj podršci. Koliko nas nesrećni događaji mogu pogoditi, toliko nas ohrabruje spoznaja da smo sposobni pružiti ruku jedni drugima u trenucima nevolje.

Zeka nije sam u svojoj borbi za oporavak, jer je njegova priča postala simbol zajedništva i dobrote koja ne poznaje granice.

Povezani članci