Pozitiva

IZ BOSNE U SVIJET: Švicarski gigant otvara tvornicu, cijeli kraj će profitirati

Na lokalitetu Bobara kod Tomislavgrada uskoro bi se trebao otvoriti pogon švicarske kompanije Schiller, koja proizvodi medicinsku opremu.

Tim povodom u petak je na spomenutoj lokaciji svečano položen kamen temeljac čemu su, među ostalim, nazočili predsjednik i vlasnik Schiller grupacije Alfred Eugen Schiller, veleposlanik Švicarske u BiH Daniel Hunn, predsjednik Vade Livanjskog kantona Ivan Vukadin, te načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić.

Vlasnik grupacije Alfred Eugen Schiller zahvalio je svima koji su omogućili otvaranje ove tvrtke u Tomislavgradu koja će, kako kaže, raditi na razvoju i proizvodnji uređaja za opterećajnu, takozvanu stres elektrokardiografiju koji se distribuiraju diljem svijeta, a nekoliko takvih uređaja nalazi se i na području BiH.

"Razlog našeg uspjeha je u prvom redu inovacija, a još jedna naša snaga je i dobra uslužna organizacija, koju klijenti jako cijene", naglasio je Schiller, zavalivši se svima koji su podržali realizaciju ovog projekta.

Dopredsjednik za globalno upravljanje proizvodima u Schiller AG te direktor Ergosana d.o.o. tvrtke Schiller Mirko Gadža u svom obraćanju naglasio je prepoznatljivost ove tvrtke na tržištu jugoistočne Europe.

"Tvrtka Schiller dobro poznaje tržište jugoistočne Europe i jako smo ponosni što upravo ovdje u BiH obavljamo prvi početak gradnje naše tvrtke", rekao je on. 

Veleposlanik Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Hunn smatra da je BiH atraktivna proizvodna lokacija za tvrtke koje opskrbljuju europsko tržište.

"Ovo je veliki događaj za cijeli tomislavgradski kraj koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice te otvaranju novih radnih mjesta i prilika", kazao je načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić.

Schiller grupacija s ukupno 1.400 zaposlenika već dugi niz godina uspješno posluje na svim kontinentima svijeta.

Povezani članci