Pozitiva

BOSANAC ODUŠEVIO AMERIKU: Odlikovan od predsjednika SAD-a, nastavlja borbu

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden nagradio je renomiranog američkog fitness stručnjaka bosanskohercegovačkog porijekla Samira Bečića nagradom za životno, što je još jedno u nizu priznanja koje je Bečić primio za svoj rad i doprinos zajednici.

“Duboko sam počašćen što sam primio nagradu za životno djelo od predsjednika Sjedinjenih Država, Joea Bidena, i izražavam skromnost jer sam prepoznat među izvrsnim pojedincima i organizacijama koji imaju pozitivan utjecaj u našoj naciji. Zagovaranje zdravlja i tjelesne kondicije bila je moja životna strast, a ova nagrada je dokaz snage ogromnih napora da se provedu stvarne promjene. Hvala vam, predsjedniče Biden, na ovoj velikoj časti. Bog blagoslovio Ameriku, najveću naciju na svijetu”, napisao je u odgovoru američkom predsjedniku.

Ova prestižna nagrada dodijeljena je Bečiću kao zagovorniku zdravog načina života za predanost promociji zdravlja i fizičke spremnosti u Americi, što potvrđuje izuzetne volonterske napore pojedinaca koji posvećuju život poboljšanju uslova u društvu, ističe se u objavi.

“U ime američkog naroda, izražavam iskrenu zahvalnost za vaše volontersko liderstvo i potičem vas da nastavite odgovarati pozivima za službuu. Država računa na vas”, navodi se između ostalog u zahvalnici koju potpisuje predsjednik Biden.

Bečić je osnovao Zakladu Samir Becic, kao neprofitnu organizaciju posvećenu borbi protiv pretilosti i promociji zdravih stilova života.

Osnovao je i časopis Health Fitness Revolution 2013, koji direktno dopire do više od 16 miliona kao i stotine miliona ljudi širom svijeta kroz ponovno objavljivanje sadržaja na drugim platformama.

Predvodnik je inicijativa sprovedenih u suradnji sa školama, korporacijama i neprofitnim organizacijama koje imaju za cilj zajednice učiniti jačima, spremnijima i zdravijima.

Povezani članci