Politika

SDP NEĆE DA ŠUTI: Milorade, Miloše i Zorane pomnožite to sa tri!

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH smatra da je zabrinjavajuće i tužno gledati kako se domaći dužnosnici, kao i oni iz okruženja, utrkuju u poricanju sudski utvrđenih činjenica o zločinima počinjenim u Bosni i Hercegovini.

- Uvjeravanje da su svjedočenja, dokazi i činjenice jedna “strana” priče, a ne prosta i neupitna historijska istina je poricanje neporecivog. Postaje žalosno gledati kako sa kićenih bina umišljeni državnici lažu sebe i one kojim se obraćaju, gubeći i onu mrvu dostojanstva koju su možda do tog trenutka mogli zadržati. Čak se trude i dalje, umjesto odavanja pijeteta, žrtve predstavljati prijetnjom što je ogavna i opasna praksa. Negiranje genocida, udruženog zločinačkog poduhvata, revidiranje istine o Narodnooslobodilačkoj borbi u Drugom svjetskom ratu u stvari samo daje pravu sliku o vama samima. Uzalud vam i bezbroj puta ponovljena laž, sve to ipak ostaje samo laž. Cijeli svijet zna da su partizani-antifašisti porazili fašiste, četnike i druge sluge sila Osovine. Taj antifašizam je temelj savremene Bosne i Hercegovine. Cijeli svijet zna i prepozna da je u Bosni i Hercegovini počinjen genocid i o važnosti i priznanju te istine je usvojena rezolucija UN-a - navodi se u saopćenju iz SDP-a BiH. 

Iz SDP-a podsjećaju da su najviši internacionalni sudovi popunjeni najvećim ekspertima iz struke su utvrdili nepobitne sudske istine. 

Tako je utvrđeno, navode iz te stranka, da su u Bosni i Hercegovini počinjeni genocid i udruženi zločinački poduhvat, za ove i druge zločine protiv čovječnosti sudilo se konkretnim nalogodavcima i počiniteljima unutar zlotvorskih sistema, čija krivica za zlodjela je utvrđena van svake sumnje te da Arhiv Internacionalnog suda za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji sadrži hiljade dužnih metara fizičkih spisa i više od tri petabajta digitalnih podataka, uključujući karte, predmete, dokumente, fotografije, audiovizuelne snimke, baze podataka i druge vrste akata. "Radi se o najdokumentiranijim sudskim procesima i najobimnijim dokaznim materijalima u novijoj historiji, koji su temelj svih presuda kojim je do u detalje dokazan svaki od počinjenih i presuđenih zločina".

- Da podsjetimo, jedan petabajt je otprilike jednak 500 milijardi stranica standardnog printanog teksta ili 200 miliona fotografija od pet megabajta. Zatim to Milorade, Miloše i Zorane pomnožite sa tri! Džaba vam sve bine i govori, vaše hiljadu puta ponovljene laži nikada ni približno ne mogu zasjeniti hiljade sati, milione stranica teksta, stotine hiljada fotografija, dokumenata, video zapisa, fotografija i drugih dokaza koji neumoljivo govore istinu. Ta istina ne ide nigdje i ne izbljeđuje. Puno bi lakše i bolje bilo da prihvatite istinu, pokažete poštovanje prema žrtvama i prestanete se daljnjim laganjem koje ne pomaže ni živima ni mrtvim - poručuju iz SDP-a BiH.