Politika

NIKŠIĆ I KOJOVIĆ SLOŽNI: Oštre reakcije nakon Izraelskog udara na Gazu

Izraelske snage sinoć su izvele najjači udar na ciljeve u Pojasu Gaze od početka sukoba. Nestalo je struje, prekinute su telekomunikacijske veze, detonacije su odjekivale pokraj bolnica.

Ne stišavaju se reakcije bosanskohercegovačkih političara nakon sinoćnjeg izraelskog udara na Pojas Gaze.

Oglasio se i Predrag Kojović, bivši predsjednik Naše stranke i aktuelni državni parlamentarac.

-Ovo što sada gledamo nije odbrana Izraela od terorističkog napada Hamasa već ratni zločin nad civilima u okupiranim teritorijama Palestine, poručio je kratko Kojović.

Podsjetimo, kasno sinoć oglasio se i federalni premijer Nermin Nikšić.

-Ne možemo učiniti ništa i to je izuzetno frustrirajuće i sa ljudskog i političkog stajališta. Jasno sam osudio zločin kojeg su učinili pripadnici Hamasa, ali jednostavno ne mogu vjerovati da živimo u ovako licemjernom svijetu, da šutimo na ovo što se večeras dešava u Gazi, poručio je premijer FBiH Nermin Nikšić.

 "Nije ovo više nikakva prekomjerna upotreba sile, ovo je genocid u 21. vijeku, a oni koji to mogu zaustaviti šute. Probudite se ljudi, večeras opet ubijaju nedužnu djecu, žene, civile. Dosta je! Teško je prihvatiti da svjetski lideri ne uspijevaju zaustaviti ovu katastrofu i ponuditi mirovno rješenje.

Stidim se u ime njih, jer nažalost mi smo mali da možemo promijeniti stvari, ali ne pristajem da zato što smo mali šutim. Teški trenuci i preteška noć za narod u Gazi večeras. Građani BiH su večeras u mislima uz sve stradale nedužne žrtve", zaključio je Nikšić. 

Povezani članci