Politika

NEOČEKIVANA REAKCIJA IZ BANJALUKE: Ljudski potez zastupnika Saše Grbića

Zastupnik SDP-a u Klubu Pokreta za državu u Narodnoj skupštini Republike Srpske Saša Grbić pozvao je nadležne da ublaže kaznu političkom protivniku Đorđu Vučiniću.

Grbić je u nesvakidašnjoj, prije svega ljudskoj reakciji, pozvao na ublaživanje kazne za veliki propust koji se sinoć dogodio na sjednici NSRS-a.

Đorđe Vučinić iz Kluba poslanika Za pravdu i red je počinio težak prekršaj, a vjerovatno i krivično djelo glasajući u NSRS umjesto svoga šefa Nebojše Vukanovića.

Skandal u Skupštini: Vučinić glasao umjesto Vukanovića, najavljen postupak

-Bez obzira na ekstremne političke razlike sa tom poslaničkom grupom, ne podržavam javni linč i političku egzekuciju najmlađeg narodnog poslanika u NSRS!

Svjedoci smo svakodnevnog spinovanja, pa i grešaka kojima smo svi skloni, ali ovo je prilika da pokažemo drugačiju reakciju i ambijent, kazao je Grbić za Ljudski.ba, te dodao:

-Apelujem na sve kompetentne koji odlučuju o sankcionisanju da pošaljemo poruku tolerantnog društva, te da se izdignemo iznad brutalnog političkog obračuna! Apelujem da ublažimo kaznu koliko god možemo. Pokažimo da na neljudsko ponašanje možemo odgovoriti samo ljudskim, a i da je Đorđe Vučinić ipak nečije dijete, zaključio je Grbić.

Podsjetimo, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske došlo je do skandala kada je zastupnik Liste za red i pravdu Đorđe Vučinić glasao umjesto svog šefa Nebojše Vukanovića.

Naime, Vukanović tokom glasanja nije bio u sali, a Vučinić je glasao na njegovoj konzoli.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će pokrenuti postupak protiv poslanika Liste za pravdu i red Đorđa Vučinića ako bude utvrđeno da je glasao umjesto šefa ove liste Nebojše Vukanovića.

Prema njegovim riječima, glasanje umjesto nekoga drugog je teško krivično djelo.

Povezani članci