Politika

MEHMEDOVIĆ UZDRMAO SCHMIDTA: Bosnom plaćate Plenkovića i Vučića da odmaknu od Rusije

Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović je kao igru Schmifdta i Zagreba prokomentarisao zahtjev HNS da se Željko Komšić uklobi iz Predsjedništva BiH. Tim povodom poslao je žestoku poruku visokom predstavniku koju prenosimo u cijelosti.

Zahtjev Čovićevog HNS Visokom predstavniku da ospori izbor Željke Komšića za člana Predsjedništva je dokaz vrlo uske saradnje, partnerstva i stalne koordinacije na liniji Plenković- Schmidt – Ćović.Kako je dogovorena „igra“ koja služi da se Schmidt izvuče iz blata u koje je upao promjenom izbornog zakona?

HNS traži osporavanje Komšića, Plenković će reći nešto mlako da pomogne Schmidtu da se izvuče, a Schmidt će odbaciti taj zahtjev i onda reći: vidite da ja ne ugađam Zagrebu i HDZ-u. Da bi ispao „uravnotežen“ pred Bosanskim građanima.

Providno, gospodine Schmidt. Kad sa Čovićem i Zagrebom dogovarate kako da vam pomognu da bi se zbunila javnost u Bosni i da vas malo manje smatraju „hrvatskim predstavnikom“, onda morate smisliti nešto lukavije.I zaustupnici iz Njemačke i Nizozemske shvataju da jačate separatističke proruske snage i preko Zagreba dajete signal Vučiću da snažno umiješa prste u državnu imovinu a onda se time hvali pred javnosti dok uvodi sankcije Rusiji i priznaje poraz za prijem Kosova u UN.

Bosnom i izbornim zakonom plaćate Plenkovićev raskid sa Rusima i Mađarima preko afere INA, a državnom imovinom plaćate Vučića da uvede sankcije Rusiji i ćuti na prijem Kosova u UN. Odvratna cijena za "USLOVNI" kandidatski status BiH.Javnost mora znati šta vi radite, još jedino ćete morati kad-tad sa kojim liderima ste to izdogovarali u BiH!

Povezani članci