Politika

MEHMEDOVIĆ ČESTITAO "DRUGOVIMA": Stavili ste pečat na Schmidtov Izborni zakon

Državni zastupnik iz SDA Šemsudin Mehmedović osvrnuo se na posljednje razgovore "osmorke" sa HDZ-om. Njegov stav je da "osmorka" ruši građanske principe BiH i pristaje da se Hrvatska direktno miješa u uspostavu vlasti u BiH.

Prema mišljenju Mehmedovića formiranje koalicije sa HDZ BiH bez DF-a je najveća izdaja građanskih principa u istoriji BiH: Time se kako kaže osmorka prodala Čoviću ubijajući DF i Komšića koji je bio posljednji bastion građanske države i model da Hrvatski narod može predstavljati Hrvat koji nije iz HDZ-a i koji nema naklonost Zagreba.

- Ostat će zapamćeno da je osmorka ubila kao i Schmidt pravo da legitimni Hrvat može biti u vlasti a da nije iz HDZ BiH. Drugovi, čestitam Vam. Nemojte kritikovati Schmidtove izmjene izbornog zakona. Stavili ste pečat na njegov model da samo HDZ BiH može predstavljati Hrvate u BIH.Čović je imao samo jedan uslov: Bez DF-a. Sve ostalo što ste mu ponudili i što niste on bi prihvatio. Dakle, bez Hrvata koje nisu odobrili HDZ BiH i HDZ Hrvatske. U tome je kvaka, gospodo drugovi.Sve više BiH postaje talac hrvatske drżave, ali našom snishodljivošću! ISTORIJA ĆE SUDITI SVIMA! - istakao je Mehmedović.

Povezani članci