Politika

LJUDSKI IZAZVAO BURU NA FACE TV: Saznanja o Skaki i Lagumdžiji i komentar Benjamine Karić

Akcija u kojoj se "provjerava" smijenjeni bh. ambasador u Kataru i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka simbolično se naziva Vizionar.

Imajući u vidu kuda bi mogla odvesti reklo bi se da naziv nije slučajno odabran jer bi istraga mogla otići i do kandidata člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića za ambasadora u UN-u Zlatka Lagumdžije.

Iz izvora bliskih istrazi Ljudski.ba nedavno je objavio saznanja da se sa Skakom pravi dogovor da tužioce dovede i do Lagumdžije, jer se odavno sumnja da je učestvovao u nestanku vrijednih umjetničkih dijela iz zaostavštine Adila Zulfikarpašića, ali i njegove uloge u mešetarenju oko vrijednosti umjetničkih djela koja su se nabavljala i poklanjala preko Gradske uprave.

Istražioce interesuje gdje je i kako završilo jedno od vrijednih dijela velikana bosanskog slikarstva Ismeta Mujezinovića, te da li su i kako falsifikovana određena umjetnička djela. 

Skaka je, navodno, zbog korisnih informacija koje ima izbjegao spektakularno hapšenje i lisice na rukama, a za pomoć tužiocima mogao bi sebi dodatno olakšati cijeli proces.

Informacije portala Ljudski.ba odjeknule su u bh.medijima, a komentirao ih je u programu uživo i urednik i voditelj Face TV-a Senad Hadžifejzović.

Pogledajte kratki razgovor Hadžifejzovića i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić na tu temu.

 

 

Povezani članci