Politika

KOMŠIĆEVA OSVETA ČOVIĆU: Ništa od ulaska HDZ-a u vlast u ZDK

Povjereništvo Kantonalnog odbora Demokratske fronte Zeničko-dobojskog kantona donijelo je odluku da su protiv ulaska Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u vladajuću koaliciju u tom kantonu  - potvrdio je Feni povjerenik KO ZDK DF-a Goran Bulajić.

-Mi smo imali obavezu da se izjasnimo o tom prijedlogu, dok se druge stranke koalicije nisu izjašnjavale. Ovo je naš stav. Mi smo protiv takvog prijedloga, jer smatramo da imamo dovoljno kapaciteta i bez HDZ-a da djelujemo kao koalicija. To smo pokazali i prilikom glasanja za rukovodstvo Skupštine ZDK - istakao je Bulajić.

Na pitanje šta takav stav DF-a znači za koaliciju koju u tom kantonu predvodi Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad te u kojoj su još Socijaldemokratska partija BiH, zatim Narod i Pravda te Naša stranka i jedna zastupnica Narodnog evropskog saveza, Bulajić se nije izjasnio.

  

Napominje kako je dogovor bio da se o ulasku u koaliciju drugih političkih subjekata odlučuje konsenzusom stranaka koje su već u koaliciji u tom kantonu.

-Ne znam šta će se desiti, odnosno kakav će biti stav ostalih stranaka. Od nas se tražilo izjašnjenje, a ja nisam mogao sam donijeti takvu odluku pa smo sazvali Povjereništvo KO.

Mi smo svoju obavezu ispunili - napominje Bulajić, koji je i prvi zamjenik predsjedavajućeg Skupštine ZDK te delegat iz Kluba Srba za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Koalicija okupljena oko HDZ-a u SZDK, kao i koalicija Demokratska fronta/Građanski savez, u SZDK ima tri zastupnika. Bulajić je najavio da će uskoro medijima proslijediti i saopćenje za javnost.

Povezani članci