Politika

JEFTINO DO KROVA NAD GLAVOM: Grad u BiH spremio iznenađenje

Banja Luka je istrajna da sprovede mjeru kojom će mladi bračni parovi, porodice sa četvoro i više djece i porodice poginulih boraca od svog grada dobiti besplatne placeve za gradnju stambenog objekta. Na taj način će, uz besplatne građevinske dozvole, ostvariti uštede više od 50.000 KM što je približno jednako cijeni izgradnje kuće.

Istakao je to gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i dodao da grad ima dosta zemlje u vlasništvu u Motikama, Česmi, te Debeljacima.

"To je gradska zemlja. Međutim, ne može biti poljoprivredno zemljište. Sa druge strane, ne može se od tog komada zemlje napraviti poslovna niti industrijska zona. Dakle, ta zemlja stoji prazna i mi moramo da je održavamo. Zato smo došli na ideju da to sve uredimo, isparcelišemo i na kraju podijelimo ljudima da prave kuće i ostaju u Banjoj Luci", kazao je gradonačelnik.

Stanivuković je ranije nadležnim republičkim institucijama dostavio inicijativu za izmjenu Zakona o stvarnim pravima kako bi se realizovala ova humana ideja, od koje bi korist imale porodice poginulih boraca, višečlane porodice i mladi bračni parovi.

Povezani članci