Nauka

BOSANKA NA RADARU PREDSJEDNIKA SAD-a: Mlada naučnica sa savršenim prosjekom ocjena

Osnivač BH Futures Foundation koja podržava mlade talentovane ljude iz svijeta nauke Edhem Čustović ukazao je na još jedan biser BiH koji niže uspjehe u SAD-u.

- Nejra Mujkanović je osvojila izuzetnu seniorsku nagradu za 2023. na Odsjeku za biomedicinsko inženjerstvo na Državnom univerzitetu San Jose State University u Kaliforniji za svoj istraživački projekat.

Ova mlada djevojka je veliki intelektualni i istraživački kapacitet. Ona je već na dodiplomskom nivou pokazala visok kapacitet za istraživanje biomedicinskog inženjerstva. Ona je jedna od najistaknutijih studenata koja je navedena kao stipendista predsjednika za savršen prosjek ocjena i dekanova stipendija za vrlo visoka akademska postignuća.

Ona je u ranoj fazi svoje karijere već proizvela rezultate istraživanja i asistent je na dodiplomskim studijama (rijetkost).

Nejra predstavlja budućnost bosanskohercegovačkih istraživača u inostranstvu.

 Nejra, nisi prošla nezapaženo. Pomno pratim tvoj rad i nadam se da ćemo te integrirati u našu globalnu mrežu bosanskohercegovačkih istraživača i profesionalaca. Čestitamo ti na svim dosadašnjim dostignućima i želim ti sve najbolje! Čestitam i tvojim roditeljima. Moraju biti ponosni, jer znam da mi jesmo, poručio je Čustović.

Povezani članci