Kultura

FEŠTA U HERCEGOVINI: Olivera i Stenly pobjednici konjičkog cenera

U okviru Konjic Summer Fest u nedjelju je održana utrka Grawe konjički cener na kojoj je sudjelovalo oko 500 trkača iz 12 država.

Pobjednik utrke na stazi dugoj 10 kilometara u muškoj konkurenciji bio je Stenly Kipruto iz Kenije, dok su drugo i treće mjesto zauzeli bh. trkači Uroš Gutić i Ante Pokrajčić.

U ženskoj konkurenciji Olivera Jevtić iz Srbije osvojila je prvo mjesto, dok su drugo i treće mjesto osvojile bh. natjecateljice Alma Hrnjić i Lucia Kimani, priopćili su organizatori.

Pored glavne utrke, sudionici su također trčali na stazi od 5 kilometara te su proglašeni najbrži Konjičanin i najbrža Konjičanka. U muško-ženskoj štafeti, prvo mjesto su osvojili Esad Bijedić i Amina Harbat, dok su drugo mjesto zauzeli Emir Hastor i Aida Hastor. Treće mjesto pripalo je Mirsadu Fulanu i Emini Begić.

Najbrža Konjičanka je Melisa Fišić, dok je najbrži Konjičanin Ali Halilović.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić pružio je podršku ovogodišnjem 5. Grawe konjičkom ceneru svojim sudjelovanjem.

Inače, u okviru međunarodnog festivala Konjic Summer Fest održan je i događaj poznat kao BINGO KIDS RUN, koji je imao humanitarni karakter. U ovoj utrci sudjelovalo je 171 dijete, a prikupljena su sredstva u iznosu od 1.220 KM koja će biti namijenjena udruženju ANDALUS Konjic. Sredstva od humanitarne utrke bit će usmjerena za stipendiranje djece.

Nakon ceremonije i proglašenja najboljih i najbržih sudionika, publika je uživala u koncertu koji su priredili Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul.

Prvog dana festivala održane su važne poslovne aktivnosti, uključujući poslovnu utrku, business forum i KSF EXPO.

Na Garden City Business Run, koji je obuhvatio stazu dugu 5 km, natjecala se impresivna skupina timova. S iznimnim uspjehom, ekipa NSoft d.o.o. osvojila je prvo mjesto. Drugo i treće mjesto pripalo je ekipama kompanija Senigor d.o.o. i Eurosjaj d.o.o. redom.

Garden City Business Run je ne samo pružio priliku za zdravu konkurenciju među kompanijama, već je također promovirao timski duh i fizičku aktivnost u poslovnom okruženju.

Uz poslovnu utrku, festival je također organizirao business forum, pružajući platformu za stručno umrežavanje, razmjenu ideja i promicanje poslovnih mogućnosti. Sudionici su imali priliku čuti inspirativne govornike iz različitih industrija i sudjelovati u produktivnim panel raspravama.

KSF EXPO, drugi važan događaj prvog dana festivala, pružio je mogućnost kompanijama da predstave svoje proizvode i usluge širokom spektru posjetitelja. Ovaj izložbeni prostor stvorio je prostor za promoviranje novih inovacija, stvaranje poslovnih veza i povezivanje s potencijalnim klijentima.

Iduće godine Konjic Summer Fest održat će se od 5. do 7. jula.