Društvo

STIŽE ROBOTAXI: Budućnost od koje strahuju susjedi

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila i Project 3 Mobilityja, na svom je Facebook profilu najavio da će za desetak dana biti predstavljen robotaksi. Ova video najava je kaže Rimac, nešto što inače ne radi ali je uzbuđen zbog dva velika događaja ove kompanije koje želi podijeliti s javnošću.

"Inače ne radim ovakvu vrstu videa, ali iduća dvije sedmice imamo dva velika događaja", rekao je Rimac.

"Prvo, iduće sedmice predstavit ćemo novi Bugatti. Svaki novi Bugatti je velik događaj. Jako sam ponosan na stotine ljudi koji su radili na njemu četiri godine, vjerujem da će vam se svidjeti", rekao je.

"A onda sedam dana nakon toga predstavit ćemo robotaksi", rekao je.

"Pokazat ćemo vozilo, otkriti ime i pokazati mnoge druge stvari vezane za to. To je nešto jako specijalno, bit ćete iznenađeni", rekao je Rimac.

Pojasnio je kako svakih šest mjeseci imaju korporativne sastanke na kojima razgovaraju o ciljevima.

"Uvijek smo imali pet, šest velikih ciljeva koje je teško postići. Mnogo godina se radi o istim ciljevima. Mi ovo radimo već 15 godina, a ja imam osjećaj da još puno toga trebamo postići, da tek počinjemo; zato to i zovem-Prvim poglavljem", kaže.

"Kada razmislim o tome što smo sve do sada postigli s Neverom, zatim saradnja s jakim automobilskim kompanijama kao što su Porsche ili BMW, gradnja ogromnog kampusa, zatim kada pogledam što nas čeka u sljedeće dvije sedmice - novi Bugatti i robotaksi - shvatio sam bi ovo stvarno moglo biti naše prvo poglavlje", navodi Rimac.

"U 15 godina smo postigli nešto što je toliko ludo i nezamislivo. Imam sada i dosta sijedih, ne samo ja, mnogi koji su mi pomogli i sudjelovali na ovom putovanju. Želio bih im puno zahvaliti. Ovo je dosta emocionalno za mene", dodao je.

Nešto ranije, istog dana, Rimac je objavio i video o kompaniji sa porukom: "Uvijek gledamo naprijed ali, nije loše nekada pogledati i malo unazad".A mi vam donosimo i i raniji osvrt na Rimčeve brojne najave za robotaxi koje su pratile brojne afere.

Povezani članci