Društvo

ŠOK U SARAJEVU: Detalji brutalnog ubistva u po bijela dana

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu jučer je došlo do pucnjave prilikom koje je ubijena jedna osoba. 

O detaljima pucnjave oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Dana 10.06.2024. godine oko 16,50 sati, Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo prijavljena je upotreba vatrenog oružja u Vilsonovom šetalištu, područje općine Centar. Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, te konstatovali da je vatreno oružje upotrijebio muškarac N.S. (1992) iz Sarajeva prema NN muškarcu, čiju je smrt na licu mjesta u 17,01 sati konstatovala doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Utvrđeno je da je preminuli muškarac A.K. (1985) iz Sarajeva. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na teren te rukovodio uviđajem i uviđajnom ekipom.

Policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, a nakon završenog uviđaja, slobode su lišili 32-godišnjeg N.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. stav 2. tačka a. KZ FBiH) koji je sproveden u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon kriminalističke obrade, lišeni slobode će biti predat u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca KTKS", saopćeno je iz MUP-a KS.

U pucnjavi je ubijen Anel Kršo, a u njegao je pucao Nihad Sarajkić koji je ispalio u nastradalog najmanje 16 metaka. 

Kršo je inače od ranije poznat organima gonjenja, ali i javnosti.

On je presuđen za pokušaj ubistva Benjamina Delalića iz 2013. godine u Olovskoj ulici u naselju Hrasno.

Povezani članci