Društvo

SIPA U AKCIJI: Izetbegović, Suljagić i Bajrović pozvani na saslušanje

Bakir Izetbegović, Emir Suljagić i Reuf Bajrović dobili su poziv od SIPA-e nalog za saslušanje po zahtjevu Tužilaštva BiH. To  je potvrdio direktor SIPA-e Darko Ćulum, koji je kazao da je poziv poslat prije oko 15 dana.

 On je kazao da je SIPA dobila naredbu od Tužilaštva i da su oni postupili po njoj.

Kako saznajemo, prijava se odnosi na raspirivanje mržnje i nacionalne netrpeljivosti na nekom skupu.

Nezvanične informacije govore da je se radi o prijavi Slavena Raguža.

Raguž je prijavu podnio prije skoro dvije godsine tvrdeći da je kulminirala antihrvatska histerija, prigodom čega je na površinu isplivala sva iskrenost namjera cjelokupne sarajevske politike u borbi za 'građansku Bosnu'. Isplivalo je pravo lice 'patriota' koji su se digli na zadnje noge ne kako bi obranili neka svoja prava, nego kako bi osigurali uskraćivanje prava drugima", napisao je tada Raguž.

Godinu kasnije dao je izjavu u SIPA i rekao: "''Sjećate se ono kad je Bakir prebrojavao lovce, Reuf prijetio 'najbolje naoružanim narodom na svijetu', a Emir govorio o 'punim grobljima onih koji su prijetili Bosni'? Pozvan sam u svojstvu svjedoka od strane Tužiteljstva, iako ne znam zašto, budući da nisam izjavio ništa dodatno što ne stoji u prijavi. Samo sam dodao da zahtijevam da se i ovu trojku pozove na saslušanje. Valjda se istražne radnje provode protiv prijavljenih, a ne onog koji je prijavio?! Moram napomenuti iznimno korektan i profesionalan tretman djelatnika SIPA-e''.

Povezani članci