Društvo

POVRATAK NA TRON: Bingo Petrol drastično snizio cijene goriva, na ovim pumpama je najjeftinije u BiH

Cijene goriva na benzinskim pumpama u BiH korigirane su u posljednja 24 sata.

Ljudski.ba je nedavno pisao o kraju dominacije kompanije Bingo Petrol u vlasništvu tuzlanskog poduzetnika Senada Džambića, kada su u pitanju cijene goriva na pumpama u Bosni i Hercegovini, te kako je u nekoliko gradova u BiH ta kompanija dobila oštru konkurenciju.

No, stvari su se ponovno promijenile, te je kompanija Bingo Petrol odlučila dodatno spustiti cijene dizelskog i benzinskih goriva na svojoj pumpi u Tuzli, te je na taj način od danas ponovno postala najjeftinije mjesto na kojima vozači u BiH mogu natočiti gorivo.

Ljudski.ba istražio je gdje se u BiH jutros može natočiti najjeftinije gorivo, a u nastavku pogledajte do kakvih podataka smo došli kada su u pitanju benzinske pumpe u Sarajevu, Zenici, Srebreniku i Tuzli.

 

sa 00

sa lj 2

 

ze lj 1

ze lj 2

 

sre lj 1

 

sre lj 2

Današnje cijene dizela i benzina na benzinskoj pumpi na adresi Bosanska poljana b.b. u Tuzli najniže su u BiH.

 

tu lj 1

tu lj 2

 

Potez kompanije Bingo Petrol za svaku je pohvalu, a njihov primjer trebale bi slijediti i druge bh. kompanije koje se bave uvozom i prodajom naftnih derivata. No, problem je što i pored drastičnog pada cijena goriva još uvijek nema snižavanja cijena hrane i drugih proizvoda koje su u BiH naglo poskupile nakon svakog novog rasta cijena goriva. U svakom slučaju to je posao za nadležne inspekcije.

Povezani članci