Društvo

POMOZIMO AJŠI - ZANI DA HODA: Porodica Babić ima i dijete sa autizmom pa ne može Ajni osigurati sredstva

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Sarajku Ajšu-Zanu Babić koja ima oštećenje mozga i vida, lijeva noga joj je kraća od desne i potrebna joj je operacija u Turskoj. Pozivom na broj 17041 doniraju se dvije konvertibilne marke (KM) za ovu djevojčicu, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

“Ajša-Zana rođena je kao sedmanče, te je sa nepunih mjesec dana ostala bez kisika što je dovelo do oštećenja mozga i rascjepa kičmene moždine. To je uzrokovalo slabiju motoriku i oštećenje vida te ona danas ima strabizam, a na lijevo oko vidi samo 10-12 posto. Sada joj najveći problem stvara hodanje, jer joj mišići atrofiraju, ne može čučnuti ni puzati, te često sama sebi zapinje pri hodu”, navedeno je u saopćenju.

Imala je dvije neuspješne operacije u Sarajevu i jedina nada joj je operacija stopala koja košta 7.500 eura, a kojom bi se izvršilo izmještanje tetiva i podlaganje stopala. Operativnim zahvatom bi se spriječilo i daljnje ugrožavanje kičmenog stuba čijom povredom bi moglo doći do paralize donjih ekstremiteta.

Jedanaestogodišnja Ajša-Zana Babić ima četverogodišnjeg brata kojem je dijagnosticiran autizam, a i njena mama ima brojne zdravstvene teškoće. Porodica Babić sa dvoje bolesne djece ne može prikupiti ova sredstva za liječenje, te im je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Ajši-Zani se osim poziva na broj 17041 može pomoći uplatama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

RAČUNI ZA UPLATE

PayPal:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(Ajša-Zana Babić)

Povezani članci