Društvo

HAPSI SVE: Akcija SIPA-e u RS-u, veliki ulov

Policijski službenici državne Agencije za istrage i zaštitu  juče  su na poručju Mokrog, opština Pale otkrili plantažu opojne droge marihuana. Plantaža marihuane je bila skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom.

Otkriveno je i privremeno oduzeto preko 1152 zasada stabljike koje  izgledom asociraju na stabljike opojne droge marihuana, kao i  oprema za uzgoj opojne droge, velika količina rasada sjemenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improvizovanoj labaratoriji, 13 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, koja je bila spremna za prodaju.

Realizovani su pretresi na dvije lokacije i dva lice su lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama" propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske. 

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti  predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca. 

Navedene aktivnosti su provodene po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Povezani članci