Društvo

GRBIĆ MOBILIŠE MLADE, OLOVKA JE ORUŽJE: Djeco dignite glavu, pametniji ste od političara, zaslužujete više od šatora i lijepljenja plakata

Budućnost BiH su mladi i obrazovani ljudi. To zna banjalučki SDP-ovac Saša Grbić koji ne želi da im njihova budućnost ovisi o lijepljenju političkih plakata. Zato je pozvao mlade ljude da se izdignu iznad blata u BiH koje kreiraju politike i državu preuzmu u svoje ruke.

Zašto studirate, te ulažete trud i vrijeme u svoje znanje, pa da sutra postanete akademski obrazovani građani?!

 Logično, imate cilj da implementirate sve što ste naučili, te se nadogradite i usavršavate u poslovnoj karijeri!

 Ali, nažalost u zemlji koja vam nudi samo stranačku infrastrukturu!

 Uče vas u amfiteatru da osnovna ćelija društva nije porodica, već da je to mjesni odbor!

 Hodogram je danas jasan- sutra koliko budete uspješni u svom mjesnom odboru takva će biti i vaša karijera! Kvalitet budućeg života se naglo niveliše iz univerzitetske klupe u klupu mjesne zajednice!

 Jeste li četri- pet godina davali ispite, pisali seminarske radove i izlazili na kolokvijume samo da lijepite plakate i popunjavate šatorske zborove?

 Sve to prate neartikulisani zvukovi “divnih melodija”, samo njima poznatim! Ova zemlja ostaje vama, to je jedina istina! Nije lako u ovakvom ambijentu da se čuje i vidi vaša kreativnost,! Nemate pravo ni na revolt, jer želite samo budućnost kakvu imaju vaši vršnjaci u Evropi!

 Epilog je izgledan! Napustićete svoj grad i svoju zemlju! I postaćete uvaženi stranci kao skoro svi koji su već napustili ovaj prostor! Dignite glavu! Neka se čuje vas glas, te jasno poručite svima da osnovna ćelija društva nije mjesni odbor, već porodica!

 Svi oni vrlo efikasno upravljaju vašim očekivanjima za par desetina maraka! Na mladima sve ostaje, inteligentniji ste od svih političara na našoj sceni!

 Izaberite svoju budućnost! Olovkom postajete akademski i eminentni građani! Olovkom i na izborima sačuvajte svoj lični integritet! Olovkom recite NE klupama u mjesnim zajednicama i zadrugama!

Povezani članci