Vaše priče

JURIŠ STEVANDIĆA I DODIKA: Ko će Bosnom defilovati ako neće "srpska vojska"

Predsjednik Narodne skupštine Rs Nenad Stevandić oglasio se nakon što su u javnosti počele stizati brojne reakcije na snimke na kojima se vide vojnici u uniformama Vojske Republike Srbije kako hodaju Prijedorom, Kozari i Bratuncem.

Stevandiću ovdje, sudeći prema onome što je rekao, nema ništa sporno.

"Ne znam koja bi druga vojska trebala da se pojavi na parastosima i komemoracijama na Kozari i u Bratuncu? Nacistička? Mudžahedinska? Hrvatska? Koja ako ne srpska? Iz Srbije ili Rs manje je važno. Znamo ko su tu žrtve, a ko zločinci. Tačka", napisao je Stevandić.

Oglasio se i Dodik upirući prst u članove Predsjedništva BiH.

 Željko Komšić se sada sjetio Predsjedništva i sad mu je važna odluka Predsjedništva, a kad Denis Bećirović ode u svijet i "laje" po Republici Srpskoj, tada nema Predsjedništva - izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik. nije je  ministar odbrane BiH Zukan Helez kazao kako su u pitanju kadeti Vojske Republike Srbije i da ih je pozvalo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Rs-a.

Osim toga poručio je da za dolazak srbijanske vojske ni ubuduće neće pitati članove Predsjedništva.

U javnosti se od svega pokušao "oprati" ministar odbrane BiH Zukan Helez kojem su puna usta spremnosti Bošnjaka na odbranu BiH, s tim da na djelu to ne pokazuje.

"Nismo ih mi pozvali, Ministarstvo odbrane BiH nikakve veze s ovim i ovo nije u planu vojne bilateralne saradnje između BiH i Srbije", kazao nam je Helez.

Kako smo objavili, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je od Ambasade Srbije dobilo najavu dolaska kadeta, no i sami kadeti su vojna lica.