Sport

TOPIĆ BEZ PARDONA: Zna se šta radi Misimović, vrijeme je za odlazak selektora

Elvir Bolić Marko Topić gostovali su na televiziji BHT  i razgovarali na temu reprezentacije.

 

Boliću je neshvatljivo kako je BiH primila dva gola iz kontra napada u trenutku kada vodi ili ima neriješen rezultat, ali je i dao smjernice kako bi trebalo raditi u budućnosti. Topić smatra kako u savezu nema ko napraviti plan i viziju reprezentacije.

“Krajnje je vrijeme da shvatimo da nismo više reprezentacija sa 7-8 igrača koji nose velike europske klubove. Ne smijemo da se nadigravamo, sa svakom reprezentacijom treba da igramo tvrdo, na rezultat. Tek onda da pokušamo napraviti razliku individualnim kvalitetama kakve imaju poneki igrači iz svih ekipa iz regiona. Već godinama govorim da nam Island treba biti primjer, to su ove utakmice baraža opet pokazale. Trebalo bi uključiti klubove, da se i u klubovima uigrava isti stitem. Pa Island to uspijeva sa manjom ligom i slabijim izvorom igrača nego mi. Nama nadigravanje nikako ne odgovara, moramo igrati tvrdo. Pa Grčka je tako došla do titule europskog prvaka, valjda i mi možemo barem do plasmana” smatra Elvir Bolić.

“Danas je 11 dana od utakmice protiv Ukrajine. Niko se ne javlja iz saveza, svi su se posakrivali. Misimović je dan poslije utakmice kao direktor reprezentacije morao dati intervju. A on je poslije utakmice odmah otišao u Minhen. I ko da napravi plan, ko da napravi viziju? Sramotno od ljudi iz saveza. ” kategoričan je Marko Topić.

“Što se mene tiče Milošević ne treba ostati selektor. Nije ostvario cilj ni kao Hadžibegić ni kao Kodro. Ali gdje i kako tražiti novog selektora?” Topić.

“Savo mi je prijatelj, ovdje nije tema ni on, ni Kodro ni Faruk. Problem je kako dolaze i odlaze selektori. Pa jedina smo reprezentacija koja je u tako kratkom periodu imala toliko selektora. I onda očekujemo da odemo na veliko takmičenje? A protiv nas ekipe koje rade sistemski…” zaključio je Bolić.

Povezani članci