Sport

NAJVEĆI USPJEH ŽENSKOG JUDOA U BiH: Hebib osvojila dvije medalje u Tunisu

Naša najuspješnija mlada reprezentativka u judou Amina Merjem Hebib (16) okitila se srebrom i bronzom na Afrika Openu u Tunisu.

Na zvaničnom IJF turniru koji se boduje za svjetsku ranking listu, naša takmičarka je u konkurenciji kadeta U18 osvojila srebro, dok je u konkurenciji juniora (U21) osvojila bronzu.

 "Ovo je najveći uspjeh ženskog juda u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme. Amina Merjem Hebib je najviše rankirana mlada bh. judistkinja na svjetskoj ranking listi. U konkurenciji kadeta je u TOP 15 na svijetu po zvaničnoj ranking listi u svojoj kategoriji, dok je u konkurenciji juniora u TOP 30 na svjetskoj ranking listi. Ovakve sportske vijesti i uspjeha u vrhunskom sportu nema na zvaničnim stranicama i društvenim mrežama, niti saveza niti drugih bitnih sportskih organizacija. 

Bez obzira na sve, mi idemo svojim putem kao i do sada, a našu Aminu Merjem u ovoj godini očekuje,  EYOF, Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo.

 U klubu ON1 uz Aminu Merjem imamo i još mladih kvalitetnih takmičara, među kojima je i Narin Handan, a koji pretendiraju za odlazak na ova velika takmičenja" - kaže Karim Hebib, prvi čovjek Judo kluba ON1.

Povezani članci