Pozitiva

SLAVLJE U AFRICI: Zlato i četiri srebra za genijalne Bosance

Na prestižnoj naučnoj olimpijadi IFEST u Tunisu, učenici Richmond Park Koledža iz Bihaća osvojili su jednu zlatnu i četiri srebrene medalje u konkurenciji 40 zemalja i preko 250 projekata. Čestitke i zahvala pripadaju profesorici Belmi Vatić koja je radila sa vrijednom ekipom učenika ove privatne škole.

Za Richmond Park Koledž ovo je veliki i značajan uspjeh koji pokazuje da u Bosni i Hercegovini u njenom najzapadnijem dijelu, Unsko-sanskom kantonu, još ima mladih i talentiranih ljudi koji nisu napustili svoju zemlju iako posjeduju veliki intelektualni potencijal.

-Zaista lijepe vijesti nam stižu iz dalekog Tunisa. Naši vrijedni učenici sa svojom profesoricom Belmom Vatić uspjeli su da osvoje jednu zlatnu i četiri srebrene medalje u jakoj konkurenciji preko 40 zemalja sa 250 projekata na ovom velikom internacionalnom takmičenju. Ponosni smo i sretni, te ih sa oduševljenjem očekujemo ovdje u školi, a povratak je planiran za ponedjeljak. U ovakvom jednom vremenu ovakvi uspjesi mnogo znače kako za našu školu, tako i za Bosnu i Hercegovinu. Bilo ih je lijepo vidjeti sa zastavom naše zemlje koja se vijorila među drugim zastavama – kazao je za Fenu Nermin Efendić, direktor Richmond Park Koledža Bihać

Zlatnu medalju osvojili su Harun Ćufurović i Ajna Pečenković – GreenSpark projekt. Srebrene medalje osvojili su Ema Ćoralić - sa projektom Leutect, zatim Hana Halilagić - sa projektom Pump It Up, Ines Hasanagić i Adna Muranović – sa projektom Beetmia, te Lamija Kurić i Dženana Kurtalić - sa projektom Beautiful smile starts with healthy teeth.