Pozitiva

SJAJNE VIJESTI ZA BIH: Bosnia&Herzegovina Futures Foundation nastavlja ulaganja u razvoj mladih

I ove godine Eddie Čustović, profesor u Australiji, naučnik, humanista i osnivač fondacije koja umrežava i pomaže mlade iz BiH donose dobre vijesti i projekte. Oni žele da se BiH gradi na znanju i u tom pravcu nastavljaju svoje aktivnosti.

Bosnia & Herzegovina Futures Foundation je financirala učešće na najvećoj evropskoj konferenciji programera WeAreDevelopers u Berlinu za 19 naših stipendista

Na konferenciji prisustvovalo je preko 8000 softverskih inženjera iz cijelog svijeta a mi želimo uvijek osigurati da naši budući lideri budu izloženi najboljem znanju, ljudima, kulturi i praksi.

Pošaljite ih u svijet i vratite ih s novim znanjem, novim idejama, novim entuzijazmom i željom da transformišu svoje zajednice.U Berlinu smo također organizirali događaj umrežavanja sa bh. profesionalcima.

Povezivanje naših mozgova u inostranstvu sa onima u Bosni i Hercegovini je jedan od prioriteta naše fondacije.Veliko hvala cijeloj našoj mreži podrške koja nam pomaže da stvorimo ovakve jedinstvene prilike za mlade ljude u našoj domovini.

15 Jula se otvara poziv za Bosnia & Herzegovina Futures Foundation jedinstveni stipendijski program razvoja mladih. https://www.bhfuturesfoundation.org/futures-scholarship ?

Povezani članci