Pozitiva

POŠTENJE DJEVOJČICE ANJE: Bračni par nikad neće zaboraviti ovo ljetovanje

Bračni par otišao je na odmor u Grčku ne sluteći da će im jedan događaj pokvariti odmor, međutim, ubrzo je ovo postalo ljeto koje će pamtiti do kraja života. I to u pozitivnom smislu.

Marina Đorović objavila je u grupi na Fejsbuku da je njen suprug izgubio burmu u vodi, a njoj su potonule sve nade da će ona ikada biti nađena, ali pošto nije imala šta da izgubi odlučila je da potraži pomoć u grupi Grčka info.

- Suprug je izgubio burmu na plaži Livrohio Sitonija, u vodi, pored vodenog parka sa desne strane ako se gleda sa plaže- znam da je nemoguće, ali ako je neko slučajno pronađe, slijedi nagrada! Hvala unaprijed! - objavila je Marina u grupi, ne pretjerano optimistična da će potraga za burmom biti uspješna.

Kada su shvatili da je suprugu spala burma sa prsta bacili su se u potragu i ronili više od dva sata, ali nažalost bezuspješno. Prsten nisu pronašli.

Potraga je izgledala kao traženje igle u plastu sijena i nakon dvočasovnog ronjenja odustali su. Međutim, očigledno je tračak nade u Marininom srcu ipak postojao, te je napisala pomenutu objavu.

Nije ni slutila da će dobiti poruku sa fotografijom burme, ili, bar ne tako brzo. Marininoj sreći nije bilo kraja.

- Poslali su mi objavu u inboks, sve se poklapalo, i mjesto i izgled burme, samo sam čekala da potvrdi da je naša. Napisala sam joj poruku šta naša ima ugravirano - moje ime i datum vjenčanja. Nisam smjela prije vremena da se radujem, a onda je žena potvrdila da jeste naša. Uh, naježila sam se i suze su mi krenule, i jesam i nisam vjerovala da ćemo je pronaći, ipak je to more, istakla je Marina.

Ono što ovu priču čini još neverovatnijom jesu zanimljivosti koje nam po ko zna koji put dokazuju da u životu ništa nije slučajno.

Naime, burmu je na grčkoj plaži pronašla djevojčica Anja koja nosi isto ime kao i Marinina ćerka, a da stvar bude još nevjerovatnija, pronađena je na Svetog Prokopija, zaštitnika braka.

- Da je tog dana svetac nisam ni znala, a pogotovo da je zaštitnik braka. Nismo vjenčani u crkvi, ali je muž prokomentarisao kad je izgubio burmu "Sad moramo u crkvi da se vjenčamo ", a pošto smo je pronašli, crkveno vjenčanje pada u vodu - šalim se - našalila se Marina dok je pokušavala da prenese njihovu reakciju tog dana.

Ona je sutradan osjetila potrebu da sa članovima grupe koji su se trudili da im pomognu u potrazi podijeli svoju radost i da se zahvali svima koji su dali bilo kakav trag.

- Burma je pukom srećom pronađena, od strane naših poštenih, divnih ljudi, tačnije devojčice iz Beograda po imenu Anja, koja se slučajno zove kao i moja ćerka. Prilikom primopredaje, saznajemo da je juče bio svetac- Sveti Prokopije- zaštitnik braka, a takođe je bilo i tačno mesec dana do naše godišnjice braka. Da li je sve slučajnost, da li test, znak, šta god, ali jedno je sigurno, a to je da je burma došla u prave ruke, ruke djeteta čistog srca, ali i roditelja koji su to isto dijete vaspitali u ovo ludo vrijeme pohlepe i nemorala i njegovanja pogrešnih vrijednosti - podijelila je svoju sreću i zahvalnost u grupi.

Ispod objave nizali su se komentari pohvale, a ni zahvalnost Anjine mame nije izostala.

- Hvala vama na divnoj objavi i nagradi za Anju. Ostaće joj uspomena na najvrijedniji morski ulov, u sentimentalnom smislu. Burma je našla put do svoj vlasnika - bile su riječi djevojčicine majke upućene Marini i njenom suprugu..

Povezani članci