Pozitiva

IZ VATRE IZVUKAO ŽENU: Više od hrabrosti odjeknuila poruka protiv nacionalizma

Ovaj 26-godišnji momak je prolazeći ulicom u Ženevi u Švajcarskoj ugledao dim kako izlazi iz stana i čuo ženu koja doziva pomoć. Šezdesetogodišnja Srpkinja Ivana iznenada se našla u plamenu i nije nikako mogla da napusti svoj stan.

- Neko je vikao na balkonu. Dim je dolazio sa prozora dole. Podigao sam roletne i ušao. Bilo je toliko dima da nisam mogao nikoga da nađem. Izašao sam da udahnem i vratio se. Zatim sam uspeo da odvučem Ivanu do prozora, ali ne i da je izvedem, ispričao je mladić.

Pomogao je komšija koji mu je  dao mokru krpu.

- Opet sam ušao unutra i izvukao je napolje, ispričao je.

Albancu sa Kosova po imenu Medžid nije bilo bitno koje je vjere i nacionalnosti, ili koje je boje kože osoba koja se nalazi unutra, jedino što je u tom trenutku razmišljao jeste da se unutra nalazi žena kojoj je prijeko potrebna pomoć.

Nakon što je završio u bolnici zbog zadobijenih opekotina novinari su ga pitali da li zna da je žena koju je spasio Srpkinja, na šta je Medžid odgovorio:

- Ništa ne bi promijenilo ni da sam to znao. Nisam ni razmišljao. Trebalo joj je spasiti život, srpski ili albanski, svejedno je.

Povezani članci