Pozitiva

HRABRI MLADIĆI IZ LEDENOG JEZERA SPASILI MUŠKARCA: U vodi nije pokazivao znakove života

Za dva petnaestogodišnjaka iz međimurskog mjesta Domašinec, odlazak na ribolov na obližnje jezero pretvorio se u nesvakidašnju dramu. U vodi su ugledali čovjeka koji na prvi pogled više nije pokazivao znakove života.

Zahvaljujući njihovoj hrabrosti i pribranosti, njihovom sumještaninu život je spašen i polako se oporavlja u čakovečkoj bolnici.

Iako su bila dva stupnja ispod nule, bratići Sebastian i Fabijan dan su kao i puno puta do tada, odlučili započeti pecanjem na obližnjem jezeru. Na površini je nešto plutalo i na prvu su pomislili da je odbačena jakna. A onda shvatili da je čovjek. Živ ili mrtav nisu znali.

- Kad je bio u vodi nije pokazivao znakove života, bio je totalno zamrznut. Izvadili smo ga iz vode. Ja sam išao po pomoć, prvi je stigao moj djed, a Fabijan je pozvao policiju i hitnu pomoć, izjavio je Sebastian Novak, mještanin Domašinca.

teen

- Na trenutak sam osjećao strah. Nismo išli u vodu, s obale smo ga uhvatili i odvukli, kazao je Fabian Orušuš, mještanin Domašinca.

- Kad smo ga tu donijeli gore, nije ništa pokazivao sve dok mu nisam masirao srce, kao što mi je rekla gospođa s hitne pomoći. Kad sam došao do 50 puta, onda je tek otvorio oči, rekao je Ivan Oršuš, mještanin Domašinca.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, Igor Šegović kazao je za HRT da je nesretni 63-godišnjak u bolnicu došao u iznimno teškom stanju, pothlađen i bez svijesti. No, polako se oporavlja. U Policijskoj upravi Međimurskoj pak dodaju kako nisu utvrdili nikakve ozljede koje bi upućivale na počinjenje nekog kaznenog djela. 

Povezani članci