Pozitiva

EDUKACIJA OD MALIH NOGU: Mali Bosanci i Hercegovci uče o ekologiji i zaštiti okoliša

Udruga "Brum" zajedno s Udrugom "Agape" ovaj tjedan provodi praktičnu fazu projekta "Eko mališani" koja podrazumijeva odlazak u vrtiće i obrađivanje teorijskih tema u kombinaciji s praktičnim prikazom kompostiranja organskog otpada.

Projekt se bavi edukacijom djece predškolske dobi o temama vezanim za ekologiju i zaštitu okoliša.

Cilj je postići visoku razinu svjesnosti kod najmlađih o značaju i važnosti ekologije u svakodnevnom životu.

"Predavači su na jednostavan način demonstrirali, a zatim pustiti djecu da sami odlažu biorazgradivi otpad u zadane posude. Isti kompost služiti će djeci za sadnju bilja u slijedećim fazama ovog projekta, a posude za kompostiranje će ostati u vlasništvu vrtića kako bi djeca, i nakon završetka ovog projekta, mogla primjenjivati prenesena im znanja u svakodnevnici", ističu iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

Osim u ovom vrtiću, predavanje je održano i u tri broćanska vrtića, i to Dječji vrtić Čitluk, Dječji vrtić Stefano, Vionica i Dječji vrtić "Sv. Mala Terezija" - Majčino selo.

Ovakve aktivnosti su prijeko potrebne u vrtiću kako bi djeca, od malih nogu, stjecala navike i vrijednosti od kojih će uvelike ovisiti kvaliteta života u budućnosti, napominju organizatori.

Projekt "Eko mališani" osmislila je i provodi broćanska Udruga mladih Brum, zajedno s partnerom Udruga mladih Agape iz Ljubuškog u sklopu "Jačanja zelene mreže" koju uz financijsku podršku Veleposlantva Republike Italije u BiH, implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Povezani članci